Tjejjouren

Hos oss kan du som identifierar dig som tjej känna dig trygg och välkommen. Vi finns här för dig och hjälper dig om du varit utsatt för olika former av våld eller om du mår dåligt på annat sätt. Till exempel kan du prata med oss om någon utsatt dig för fysiskt eller sexuellt våld. Du kan också prata med oss om du inte känner dig trygg eller känner dig ensam.

Du kan prata med oss om allt du vill – det är du som bestämmer! Om du behöver någon som lyssnar på dig finns vi via chatt, mejl eller telefon. Du är alltid anonym när du chattar med oss.

Vad är våld egentligen?

Våld är allt som skadar, gör ont, skrämmer eller kränker en annan person. Våld är inte bara slag och sparkar. Våld kan också vara psykiskt, om någon hotar dig eller kallar dig fula ord. Våld kan också vara sexuellt, ekonomiskt och materiellt eller handla om att ta kontroll över någon.

Eller är det dina föräldrar och/eller syskon som begränsar ditt liv genom att förbjuda dig från att skaffa pojk- eller flickvän? Som har synpunkter på hur du klär dig?

laying.png

Välkommen till vårt vardagsrum!

Här kan du fika, läsa böcker, kolla på film, snacka med kompisar eller kanske lära känna någon ny!
 

Vi fixar gärna temakvällar där vi informerar om och diskuterar något speciellt ämne. Vad sägs om att prova på någon ny sport, lära sig självförsvar, testa att sy egna tygbindor eller hyra ett garage för att fixa sina fordon tillsammans? Har du någon egen idé? Vi vill gärna höra den!