Göm ditt besök

Allt du gör på Internet sparas i webbläsarens historik. Om du inte vill att någon ska kunna se att du har varit på vår hemsida så kan du gömma ditt besök.

Om du surfar privat sparas inte någon historik alls. Har du surfat som vanligt kan du rensa historiken i efterhand. Såhär gör du i de vanligaste webbläsarna.

Google Chrome

Surfa privat:

På Windows, Linux eller Chrome OS använder du kortkommando Ctrl + Skift + N för att öppna en privat flik att surfa i. På Mac är motsvarande kommando ⌘ + Skift + N.

Rensa webbhistoriken:

Välj fliken Historik och klicka på Visa fullständig historik. Där kan du bocka i de poster du vill radera och välj sedan Radera högst uppe i fönstret.

Internet Explorer

Surfa privat:

I Internet Explorer finns det flera olika sätt att göra samma sak. Använd kortkommando Ctrl + Shift + P för att öppna en så kallad "InPrivate"-flik. Du kan även klicka på kugghjulet uppe till höger, välja Säkerhet och sedan InPrivate-surfning. Ett tredje alternativ är att högerklicka på Internet Explorer-ikonen i
Aktivitets­fältet och välja Starta InPrivate-surfning.

Rensa webbhistoriken:

Välj fliken Verktyg, peka på Säkerhet och gå till Ta bort webbhistorik. Välj de data- och filtyper du vill ta bort från datorn och välj sedan Ta bort.

Safari

Surfa privat:

I Safari på datorn väljer du Safari > Inställningar och klickar på Allmänt. Klicka på popupmenyn Öppna Safari med och välj Ett nytt privat fönster. Även snabbkommando Ctrl + Skift + N på Windows, Linux och Chrome OS fungerar. Motsvarande på Mac är ⌘ + Skift + N.

Rensa webbhistoriken:

I Safari på datorn väljer du fliken Historik > Rensa historik och klickar på popupmenyn. Välj hur långt tillbaka du vill rensa din surfhistorik.

Firefox

Surfa privat:

Klicka på de tre horisontella linjerna och välj "Nytt privat fönster". Du kan även hålla nere knappen Control (Command på Mac) och välja "Öppna fliken i privat fönster" när du klickar på en länk.

Rensa webbhistoriken:

Klicka på de tre horisontella linjerna uppe till höger i webbläsaren, välj Historik > Rensa ut tidigare historik. Välj hur långt tillbaka du vill rensa din surfhistorik. Klicka på pilen bredvid Detaljer för att välja exakt vilken information som kommer att tas bort. Läs mer om att surfa privat i Firefox här.